2022, 106 min.
Regie: Paul Negoescu
Scenariu: Radu Romaniuc, Oana Tudor
Imagine: Ana Drăghici
Montaj: Eugen Kelemen
Muzică: Marius Leftărache
Distribuţie: Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian, Crina Semciuc, Daniel Busuioc, Oana Tudor, Vitalie Bichir
Proiecție: Duminică, 24 septembrie, ora 18:15, Cinema Cineplex-Loteanu, în prezența regizorului Paul Negoescu

Festivaluri: Sarajevo, Namur, Varşovia, Cottbus
Gale: Şase premii Gopo (din zece nominalizări) – Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun montaj, Cel mai bun actor în rol principal (Iulia Postelnicu), Cel mai bun actor în rol secundar (Vasile Muraru)

Sinopsis:
Ilie este polițist într-un sat pentru ai cărui locuitori corupția e un mod de viață. În urma unei serii de evenimente violente la care asistă, dar și a tensiunilor care se acumulează, bărbatul se vede nevoit să ia decizii importante la muncă și în viața personală.

Născut în 1984 în București, Paul Negoescu a studiat regia de film la UNATC. A regizat mai multe scurtmetraje premiate și selecționate în festivaluri internaționale de film importante precum Cannes (2012), Berlin (2008, 2009 și 2010), Karlovy Vary sau Rotterdam. Filmul său de debut, „O lună în Thailanda”, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția în 2012 și a câștigat, printre altele, Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Sofia și Premiul pentru debut la Festivalul de Film Transilvania. Cel de-al doilea lungmetraj, „Două lozuri” (2016), este un film independent de micro-buget care a devenit unul dintre cele mai de succes filme românești la box office. Cel de-al treilea său lungmetraj, „Povestea unui pierde-vară” (2018), a fost distribuit de Netflix în peste 30 de țări. “Oameni de treabă” (2022) este al patrulea său lungmetraj. Paul Negoescu este, de asemenea, lector universitar la catedra de regie a UNATC.

Regizorul Paul Negoescu

Leave a Comment