Asociația Cineaștilor Independenți din Republica Moldova ALTERNATIVE CINEMA și compania de producție cinematografică ROVA FILM (România), organizează un eveniment anual sub titulatura:«Zilele filmului românesc la Chișinău». Susținem necesitatea legăturii culturale dintre cel două cinematografii care au avut și continuă să aibă strânse legături în rândul cineaștilor din cele două țări. Partenerul oficial, tradițional, este Institutul Cultural Român MIHAI EMINESCU din Chișinău.

Evenimentul își propune să aducă, în fiecare an, în fața unui public cât mai mare din capitala Republicii Moldova, o selecție de filme de lungmetraj, documentare și scurtmetraje recente, din rândul premierelor și succeselor cinematografiei române actuale, dar și cicluri de autori sau actori clasici. Acest eveniment este un prilej bun de întâlnire și popularizare a cinematografiei românești în rândul spectatorilor de cinema din Chișinău.

Cu prilejul proiecțiilor, organizăm și întâlniri ale publicului cu invitați speciali dintre personalități ale cinematografiei române (actori, regizori, producători, scenariști, critici etc), dar și masterclass-uri dedicate tinerilor cineaști din Moldova.