Asociația Cineaștilor Independenți din Republica Moldova ALTERNATIVE CINEMA – este o asociație culturală non-profit, de tip sindical, care are ca scop principal, promovarea cinematografiei, dar și a tuturor artelor vizuale adiacente, cum ar fi: animație, video art, fotografie, pictură, teatru, hand-made, etc. Referitor la cinematografie, ne mișcăm pe două direcții fundamentale:

1. Didactică – Laboratorul ALTERNATIVE CINEMA, organizat pe meseriile cinematografice de bază (regie, imagine, montaj, sunet, scenografie, scenaristică, actorie de film, producție și critică de film), în cadrul căruia organizăm diferite acțiuni cu scop didactic: masterclass-uri, workshop-uri, evenimente cinematografice, școli de vară, care au ca scop final, pe termen lung, crearea unei Școli Internaționale de Film. Și cum, încununarea oricărei opere de artă, este expunerea ei publică, o altă componentă importantă a activității noastre didactice este – Cinemateca. În acest sens lucrăm la înființarea unei Săli de Cinematecă și al unui Festival Internațional al Filmului Independent.

2. Producție – Ca și obiectiv principal avem: producția proprie, sprijinul filmului independent și experimental și distribuirea lor pe piața națională și internațională. În acest scop, lucrăm asupra creării unei baze tehnice proprii, dar și colaborarea cu alte Case de Producție independente, naționale și internaționale.